Instalacja BRC S24 M07 ---> error (migają wszystkie diody

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • novitec
    Classic
    • 2010
    • 30

Szkoda, szkoda, wielka szkoda na 18 szkodnik wyglądał prze-kozacko , 16 to już nie to samo :diabelski_usmiech
  • lagozada
    Drive
    • 2008
    • 52

Witam,

Zauważyłem, że na kontrolce sygnalizacyjnej (typu moneta) po przejechaniu pewnego dystansu po przełaczeniu na gaz zaczynaja migać wszystkie diody wskażnika ilości gazu.

Jaki błąd jest sygnalizowany. Jesli posiadacie mapę sygnalizowanych błędów przez tą instalacje to bardzo o nominację.

pzdr,

Komentarz

• madafaka
      Drive
      • 2009
      • 70

Ja też się podpinam pod pytanie, dodatkowo co u siebie zauważyłem to dzieje się tak przeważnie po tankowaniu (nie każdym), bez względu na to czy zatankuję do pełna czy też nie.

[ Dodano: Wto 10 Lis, 09 12:11 ]
      Byłem właśnie w serwisie i powiedzieli mi, że czasem blokuje się pływak w zbiorniku i dlatego też migając wszystkie diody jednocześnie. Niestety nie mogli mi tego "naprawić" od ręki, więc dopiero w piątek będę wiedział czy naprawa pomogła.

Komentarz

• lagozada
        Drive
        • 2008
        • 52

Witam,

Serwis dystrybutora BRC na Polskę udzielił następującej odpowiedzi w temacie:
        "
        WITAM.

PROBLEM Z MIGAJĄCYMI 4 DIODAMI OD WSKAZANIA GAZU MOZE NASTAPIC PO ZATANKOWANIU DO PEŁNA I OZNACZA WTEDY PRZEPELNIENIE ZBIORNIKA GDY NP NA STACJI GAZU MAJA ZA DUZE CISNIENIE NA POMPIE I WYSTARCZY ZE PRZEKROCZY POZIOM PELNY I BEDZIE WSKAZYWALO PRZEPELNIENIE CZYLI MRUGAŁY 4 DIODY.
        MOZE BYC ROWNIEZ ZŁA MASA NA SZKIELKU OD WSKAZANIA GAZU PRZY WIELOZAWORZE
        JAK ROWNIEZ ISTANIEJE MOZLIWOSC KALIBRACJI WSKAZANIA GAZU W PROGRAMIE OD INSTALACJI LPG.

POZDRAWIAM
        CZAKRAM M-CE
        "
        Podziękowania dla serwisu za szybką reakcje.

Pzdr,

[ Dodano: Wto 10 Lis, 09 14:37 ]
        W moim przypadku przypadłośc nr. 1

Komentarz

Pracuję...